Lekvárové buchty

By | 1. decembra 2016

Klasické, nezamenit15508eľné, na cesty či ku kávičke ….

1 kg polohrubej múky, 4 PL cukru, 2 KL soli, 1 vajce, 1/2l mlieka, 1 dcl oleja, 1 kvasnice, citrónová kôra, lekvár

Čas prípravy: cca 2 – 3 hodiny

Vyskúšala som niekoľko receptov na klasické plnené buchty, ale tento zatiaľ vyhráva – jednoduchý, ľahko zapamätateľný a navyše sú tieto buchty naozaj vynikajúce.

Cesto si pripravíme bežným spôsobom – do vlažného mlieka so štipkou cukru rozdrobíme kvasnice a necháme vzísť kvások, medzitým do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, vajce, olej, postrúhame citrónovú kôru a spolu s kváskom vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce cca 10 x 10 cm, na každý štvorec dáme veľkú lyžicu tuhšieho lekváru a zabalíme. Kladieme na vymastený pekáč a z voľnej strany, na ktorú bude priliehať ďalšia buchta, potrieme roztopeným maslom. Tak postupujeme až kým nie je pekáč plný. Buchty necháme ešte chvíľu podkysnúť, zvrchu potrieme maslom a pečieme na 190 stupňov do ružova.

A teraz už len zabaliť do batôžka a vyraziť na cesty za folklórom 😉

Dobrú chuť!

 

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *