Bryndzová nátierka

By | 31. decembra 2016
Bryndza patrí k našim tradičným produktom. Povie sa bryndza a okamžite nám naskočia na myseľ halušky, ale…

Prísady: 300 g bryndze, 40-50 g masla, prerastená slaninka, jarná cibuľka alebo pažítka

Čas prípravy: cca 30 min.

Príprava: … mne je vždy ľúto čerstvej bryndze, ktorú si prinesieme niekde priamo „od zdroja“, že by mala skončiť na haluškách. Nemám vôbec nič proti bryndzovým haluškám, ale ja osobne ju mám najradšej iba tak – čerstvú a voňavú bryndzu natretú na chlebíku a posypaná pažítkou. A keď potrebujem nakŕmiť viac hladových krkov alebo čakáme návštevu, urobím túto nátierku: Čerstvú bryndzu si rozmiešam so zmäknutým maslom, pridám rozpraženú slaninku aj s masťou a nakoniec zľahka primiešam nadrobno nakrájanú vňať z jarnej cibuľky alebo pažítku. … a nakoniec bránim nátierku vlastným telom pred stravníkmi-nedočkavcami, aby si pomazánočka stihla aspoň trocha oddýchnuť a pospájať chute, kým ju zjeme s čerstvým chlebíkom na posedenie.

Dobrú chuť!

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *