Gazdovské zemiaky

By | 20. júla 2017

Pečené zemiaky na gazdovský spôsob…

Prísady: zemiaky, slanina, klobása, cibuľa, masť, rasca, soľ, bryndza

Čas prípravy: cca 2 hodiny

Príprava: Príprava nie je vôbec zložitá a nad výsledkom sa budete olizovať až za ušami. Najlepšie sú nové zemiačiky – tie stačí riadne umyť, nakrájať na pekáč, posoliť, pridať drvenú rascu, zakryť alobalom a dať do rúry na 200 stupňov. Prikryté pečieme asi hodinku. Medzitým nakrájame veľkú cibuľu a na domácej masti zosklovatíme. Potom k nej pridáme nakrájanú slaninku a klobásu. Keď pustia šťavu, odstavíme zo šporheltu a premiešame so zemiakmi. Odokryté pečieme v rúre ešte asi pol hodinu – kým zemiaky nie sú opečené. Necháme málinko oddýchnuť, dáme na tanier, posypeme čerstvou bryndzou a zapíjame podľa chuti – kyslím mliekom, pivom alebo pálenkou. Dobrú chuť!

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *