Hráškový krém s čerstvou mätou

By | 4. februára 2018
Hrášková polievka s čerstvou bylinkou…

Prísady: 800 g čerstvého hrášku, 2 cibuľky, 100 g prerastenej slaninky, 2 PL petržlenovej vňate, 12 čerstvých mätových lístkov, 1/2 l vývaru, soľ, korenie, 6 PL smotany, niekoľko mätových lístkov na ozdobu.

Čas prípravy: cca 1 hod.

Príprava: Cibuľku a slaninku nakrájame a opražíme v hrnci. Pridáme hrášok a podusíme, Po chvíľke prihodíme jemno pokrájanú vňať petržlenu a posekanú mätu, krátko podusíme a prilejeme vývar. Na miernom ohni varíme cca 20 minút, dokiaľ hrášok nezmäkkne. Polievku prepasírujeme, osolíme, okoreníme a zašľaháme do nej smotanu. Na tanieri posypeme na sekanou mätou. Dobrú chuť!

 
Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *