Jablkový mrežovník

By | 28. apríla 2017

Prísady: 500 g polohrubej múky, 250 g Palmarínu, 200 g cukru, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok

Plnka: 2 kg jabĺk, cukor, škorica.

Čas prípravy: cca 1,5 hod.

Príprava: Z múky, zmäknutého Palmarínu, cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi 30 minút postáť. Medzitým si ošúpeme jablká, postrúhame, poprípade nakrájame na kocky a mierne podusíme, pridáme podľa potreby cukru a trocha škorice, premiešame.

Cesto rozdelíme na dve časti (jedna z nich môže byť menšia). Hlbší plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou alebo detskou krupicou. Na pomúčenej doske rozvaľkáme väčšiu časť cesta na veľkosť plechu, na ktorý ho prenesieme pomocou valčeka. Plát potrieme jablkovou hmotou (ak chceme koláč spraviť slávnostnejším, môžeme cesto najprv potrieť rozriedeným tvarohom – tvaroh, vanilínový cukor a trocha mlieka) a navrch urobíme mriežku z druhej časti cesta.

Koláč pečieme na 180 °C približne 40 minút a konzumujeme až po vychladnutí (aj keď nám to bude ruky podávať).  Dobrú chuť!

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *