Kifle 2 od pani Any Ragovej zo Selenče

By | 10. decembra 2016

Prísady: 1 kg hladkej múky, 1 kvasnice, 2 KL cukru, 2 KL soli, 1 dcl vody, 1/2 mlieka, 2 dcl oleja

Príprava

Tieto kifle zo Selenče sú tak dobré, že ich budete musieť brániť vlastným telom, aby ste uchránili aj na druhý deň…

Hladkú múku preosejeme do misy, pridáme soľ a premiešame. Medzitým rozmrvíme kvasnice, pridáme cukor a trocha vlažného mlieka – necháme vzísť kvások. Potom ho pridáme k múke, prilejeme olej, vodu, zvyšok mlieka a vymiesime cesto. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 5 bochníčkov a cca 1/2 hodinu necháme podkysnúť. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrájame na 8 dielov a tie stáčame od širšej časti do tvaru rožkov. Prenesieme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme soľou, rascou alebo semiačkami. Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 20 minút.

… najlepšie sú len tak, napríklad s maslom 🙂 Dobrú chuť!

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *