Kifle

By | 14. júla 2017
 
Niečo voňavé z dolnozemskej kuchyne …

Prísady: 1/2 l mlieka, 1 kvások, 1 vajce, 2 lyž. cukru, 1 lyž. soli, 1 lyž. octu, 2 lyž. bravčovej masti, 1 kg múky

Na potretie: 1 vajce, soľ, rasca

Príprava: Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do preosiatej múky primiešame soľ, vajce, ocot, masť a kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a nakrájame 36 – 42 kúskov, ktoré vyvaľkáme a potrieme roztopenou masťou.  Zvinieme kifle (rožky) a vkladáme na pomastený  plech a necháme ešte vykysnúť. Potom potrieme vajcom, posypeme soľou a rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C. Upečené znova potrieme roztopenou masťou,  podávame horúce, hoci sú dobré aj na 2 – 3 deň.

Recept od Anky Zolnajovej

 

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *