Kura na zelenine

By | 1. decembra 2017

Kura na zelenine

Kura môžete upiecť na 1 000 spôsobov … toto je ten náš obľúbený

Prísady: Porciované kura, zemiaky, cibuľa, mrkva, zeler, korenie podľa chuti (soľ, mletá paprika, kari, rasca), čerstvá zelená vňať (petržlen alebo zeler), trocha oleja.

Čas prípravy: cca 2,5 hod.

Príprava: Na dno pekáča dáme trocha oleja, nakrájanú cibuľu, očistené a pokrájané zemiaky, mrkvu a zeler. Všetko spolu premiešame, osolíme a okoreníme. Na túto zeleninovú zmes poukladáme kuriatko, ktoré sme očistili, osolili a okorenili podľa vlastnej chuti a fantázie. Nakoniec všetko zasypeme čerstvou zelenou vňaťou petržlenu alebo zeleru, prikryjeme alobalom a cca hodinu pečieme na 200 stupňov. Potom alobal odstránime a dopečieme pri nižšej teplote. Podľa potreby podlejeme a necháme urobiť kôročku. O zemiaky sa môže strhnúť bitka a z kuriatka ostanú len oblízané kostičky. Dobrú chuť!

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *