Kysucká kapustnica

By | 7. apríla 2017

Prísady: 10 zemiakov, 1l vody z kyslej kapusty, 8 zrniek celého nového korenia, 8 zrniek celého čierneho korenia, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 30g sušených hríbov, 1 vajce, 1PL hladkej múky, 1 KL majoránu, 100g masla, soľ

Čas prípravy: cca 50 min.

Príprava: Zemiaky očistíme a vcelku uvaríme v neosolenej vode, Potom dáme variť kapustovú vodu a pridáme do nej všetky koreniny, cibuľu, cesnak aj sušené hríby. Keď sú hríby uvarené, pridáme zmes, ktorú sme si pripravili zo 150ml vody, jedného vajca a lyžice hladkej múky. Všetko privedieme do varu, prisypeme majorán, pridáme maslo a podľa chuti dosolíme.

Uvarené zemiaky scedíme, rozkrájame lyžicou a zalejeme hotovou kapustnicou.

Toto vianočné jedlo navaril Jarda Žídek s tetou Pavlicovou v epizóde Kysucké Vianoce 

(Nebíčko v papuľke)

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *