piatok, 19 apríla, 2024

Šalátová polievka

Prísady: 4 hlávkové šaláty, 1PL masti, 1l mlieka, 2 lyžičky soli, 1PL cukru, štipka mletého korenia, 1 sladká smotana, 2PL hladkej múky, 1PL kôpru

Čas prípravy: 30 min.

Príprava: Šalát opláchneme a celý nakrájame. Krátko opražíme na masti a zalejeme mliekom. Ochutíme soľou, cukrom, korením a povaríme 5 minút (ja nechávam len prevrieť). V hrnčeku rozmiešame smotanu a hladkú múku a vylejeme za stáleho miešania do polievky. Necháme prejsť varom a odstavíme. Polievku dozdobíme kôprom.

Recept z knihy Poklady slovenskej kuchyne III. – Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov (S.Pilková)

moja (poznámka admina i-novinky: nie moja babka) miesto sladkej smotany dávala kyslú alebo nechávala len mlieko a pridala lyžičku/dve octa – často si túto polievku robievala po návrate z roboty vo vinohrade

– toto jedlo sa dá jesť aj za studena ako omáčka – stačí viac zahustiť

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno