Scískanice

By | 24. februára 2017
Touto pochúťkou sa ľudia živili v období po prvej svetovej vojne na Dolnom Považí …

Prísady: 1 kg uvarených zemiakov, hladká múka podľa potreby, 2 lyžičky soli, 1 kyslá smotana, 100 g detskej krupice, husacia masť

Príprava: Zemiaky umyjeme a varíme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame, osolíme a zmiešame s hladkou múkou – múky dáme toľko, čo zemiaky prijmú. Vypracujeme hladké cesto, vytvarujeme z neho hrubší valček a ten pokrájame na hrubšie kolieska. Na pomúčenej doske kolieska natenko rozvaľkáme, pokvapkáme rozpustenou husacou masťou a rozotrieme na ne kyslú smotanu. Málinko posolíme a jemne posypeme krupicou. Stočíme ako palacinky a konce preložíme nahor, aby nevytiekla smotana. Poukladáme na vymastený plech a vrch ešte potrieme masťou.

Pečieme v rúre asi 45 minút na 180 °C do zlatista.

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *