Šušťovníky

By | 21. apríla 2017
Sladučké, chrumkavé a voňavé …

Prísady: 1/2 l mlieka, kocka droždia, 2 ČL cukru, 1 ČL soli, 1dcl oleja, bravčová masť a polohrubá múka

Príprava: Zamiesime kysnuté cesto tak, aby vzniklo mäkké cesto, z ktorého urobíme tri bochníky. Necháme ich prykrité obrúskom podkysnúť. Medzitým vymiešame bravčovú masť na penu a bochníky potrieme.  Na stôl prestrieme obrus a na ňom rozťahujeme bochník cesta ako na závin. Keď je cesto roztiahnuté, nadvihneme jeden koniec obrusu a stáčame cesto do rolky. Toto stočené cesto potom natočíme na paličky z kukuričnej bíle a ešte surové pozmáčame do kryštáľového cukru, poukladáme na pomastený plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 15-20 minút, kým šušťovníky nezružovejú. 

Cukor na upečenom šušťovníku skaramelizuje a to je na tomto koláči to najlepšie.

 

Text a foto : Katarína Filipová

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *