Vilija

By | 1. apríla 2017
Na Kysuciach tak volali hrachovú kašu so sušeným ovocím ….

Prísady

300g žltého poleného hrachu, 150g sušených sliviek, 150g sušených hrušiek, 125g masla, 2PL hladkej múky, 1KL soli

Čas prípravy

cca 1 hod., hrach namáčame niekoľko hodín ….

Príprava

Hrach namočíme do studenej vody – najlepšie na noc, respektíve na niekoĺko hodín. Po napučaní ho dáme variť, neskôr pridáme sušené slivky a hrušky. Keď zmäknú, pripravíme si z masla a hladkej múky svetlú zápražku a rozmiešanú ju vlejeme do uvareného hrachu s ovocím. Všetko ešte raz prevaríme a dochutíme soľou.

 

Toto vianočné jedlo navaril Jarda Žídek s tetou Pavlicovou v epizóde Kysucké Vianoce 

(Nebíčko v papuľke)

Foto : Mária Sokolská

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *