Zemiakový koláč z Petrovca

By | 13. januára 2017
Takto to chutí po petrovsky …

Prísady: 200 g varených zemiakov, 120 g masla, 250 g múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 vajce, trochu citrónovej šťavy, 1 vanilínový cukor, 50 g lieskovcov, lekvár

Čas prípravy: 1,5 hod.

Príprava: Varené zemiaky pretlačíme na sitku, do nich pridáme múku, maslo, prášok do pečiva, vajce, cukor a citrónovú šťavu. Všetko riadne vymiesime. Polovicu cesta rozvaľkáme na vymastený plech, potrieme lekvárom, posypeme sekanými lieskovcami a položíme druhú časť cesta. Poprepichujeme vidličkou a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút.

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *