Šťuka na viedenský spôsob

By | 18. novembra 2017

Aj takto chutne si môžete pripraviť rybu nielen na sviatočný stôl

Prísady: Šťuka, údená slaninka, olej, paradajky, 4 cibule, strúčik cesnaku, soľ, sladká mletá paprika, tymián.

Čas prípravy: cca 1,5 hod.

Príprava: Rybu očistíme, odstránime šupiny, umyjeme, osušíme a zvnútra aj zvonka potrieme citrónovou šťavou. Nakoniec s mierou osolíme a dôkladne posypeme mletou paprikou. Vložíme na veľkú panvicu alebo na pekáč potretý olejom, obložíme rozštvrtenými paradajkami, z ktorých sme odstránili semiačka a pridáme  na štvrtky pokrájanú cibuľu. Všetko zľahka osolíme a okoreníme rozpučeným cesnakom a tymiánom. Nakoniec položíme na šťuku tenké plátky slaniny a v predohriatej rúre pečieme cca 30 minút. Počas pečenia podlejeme horúcou vodou. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Zdieľajte...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *